Kunstens former

Kunst kan være mange ting. Det er konstant omkring os, fra den største statue til et uendeligt polkaprikket rum; men uanset mediet lever vi i dag i et samfund, hvor det er muligt for de fleste at bruge kunst som en måde at udtrykke sig på og vise hvad kunst er for hver person.

Der er mange forskellige kunsttyper og kunst-stile at vælge i mellem, og det kan derfor være svært at skille sig ud fremfor at blende i med tapetet. Uanset om du har en laidback stil i dit hjem eller kører rene linjer som taget ud af et bolig-magasin, vil du altid kunne forbedre din atmosfære for dig selv såvel som for dine gæster ved at pryde dine rum med stemningsfulde stykker kunst.

Hvordan / hvad bør man vælge?

Det er vigtigt, at du sætter dig ind i hvilken ambience, du forsøger at skabe med dit kunstværk. Overvej hvor stort rummet er i forhold til hvor stort et stykke kunstværk, du har lyst til at implementere. Efter du har fundet noget, som har den rette størrelse, er det også vigtigt at du tænker over kunstværkets materiale, hvordan det er lavet og hvad det er lavet af, da dette underbevidst kan skabe en helt anden dimension i dit hjem med minimal indsats.

Næstefter størrelsen og materialet kommer det nok næsten vigtigste punkt, nemlig farverne. Farvekoordination eller farvekontrast kan virkelig skabe dybde og stemning i et rum sammen med selve motivet, som selvfølgelig også har en vigtighed, da motivet i særdeleshed er der, hvor din karakter træder frem.

Hvad er en nem måde at starte på?

Den nemmeste måde at få pustet liv i dine omgivelser er gennem væg-kunst. Kunst er heldigvis subjektivt, og du kan derfor med god samvittighed lade din fantasi løbe løbsk. Du kan eventuelt bruge det ovenstående afsnit til at give dig nogle gode idéer til at finde frem til en form for maleri eller plakat, som vil kunne pryde netop dit rum.

Når først farve og motiv fungerer i harmoni eller som modspil til resten af rummets charme, er det nødvendigt at sørge for at have en ramme, som både kan supplere eller kontrastere dit kunstværk. Du kan for eksempel finde mange gode, bæredygtige billedrammer på BGA Nordic, som tit kører udsalg på deres rammer og plakatlister, så du får det bedste produkt til den billigste pris.

Placeringens vigtighed

Det allersidste punkt er placeringen. Prøv gerne at placere dit kunstværk forskellige steder for at se, hvor det skiller sig mest ud henne eller passer bedst ind. Ønsker du at drage opmærksomhed mod området, hvor kunstværket skal være eller omvendt: Væk derfra?

Dette er den sidste del af processen, når du overvejer at få dit eget kunstværk hvad end der er tale om en filmplakat, en to-meter høj statue eller en souvenir, du bringer hjem fra en ferie. Med disse ting i sinde, kan du nu stolt fremvise dit nye kunstværk i dets perfekte plads i dit hjem, så kunsten får lov at fylde mere i vores allesammens hverdag.