Kunst udvikler sig over tid

Når man kigger på, hvad kunst er blevet til, kan det for nogen være meget forvirrende. Men ja, kunst er gået fra de klassiske kunstdyder som maleri, skulpterer og skærearbejde til afføring på dåser og gletsjere, som bliver farvet med frugtfarve.

Der har altid været kunstnere, som med deres kunst har ønsket at skubbe grænserne for, hvad samfundet vil tolerere. Det er tydeligt, og det er ofte de bedste kunstnere, som har turdet og været i stand til at gøre det.

Men ser vi på kunstnerne som dem, som tør tænke uden for boksen og som ikke lader deres tanker indfange af de konventionelle tankegange, er de i stand til at se nye nuancer på verden. Ofte på en anderledes og ofte nytænkende måde.

Kunst følger med tiden

Kunst er mange ting, og med de nye digitale medier er der kommet nye former for kunst til. Det er er blevet til så meget mere end det var tidligere. Musikere og tekstforfattere bliver ofte i dag også betegnede som kunstnere, selv om de bedriver en en anden form for kunst end det, der oprindeligt var ment med begrebet.

Men kunsten er også det, som er med til at forskønne vores liv, det som er med til at gøre, vi føler, vi lever, at vi kan se ting mere klart, og vi føler vores liv bliver bedre og mere smukt. Tænk på hvordan verden ville have set ud, hvis vi ikke havde haft de store kunstnere, hvis mesterværker vi hylder den dag i dag – og som alle andre kunstnere stadig finder masser af inspiration i.

At have et talent

Siden tidernes morgen har dem, som har haft et særligt talent for at skabe kunst været meget feterede. Sådan er det ofte med de mennesker, som har et talent, der skiller sig ud fra mængden. Se bare på den moderne tids skuespillere, fodboldspillere eller musikere. De er alle feterede og tjener mange penge, har fans på alle de sociale medier og bliver set op til af mange unge mennesker.

Kunstnere er ofte mennesker, som ser verden på en anden måde. De kan se, hvad et stykke træ vil blive til, og de næsten som visioner se, hvad der skal blive ud af et loftsmaleri i en kirke, og de er ofte meget optaget af deres arbejde, indtil kunstværket står færdigt.

I gamle dage var kunstnere afhængige af de mæcener, som ville finansiere dem, men det er sjældent, de er blevet rige på deres kunst. Det er lidt det samme i dag, kunstnere er ikke altid så afhængige af de rige, som bestiller arbejde hos dem og støtter dem, for der er støtteordninger fra staten i Danmark, men sådan forholder det sig ikke nødvendigvis i resten af verden.