Arkitekter er også kunstnere, og der bliver skabt flere og mange smukke bygninger, som der altid er gjort, men materialerne er nu anderledes. Hvor det tidligere var mursten og naturmaterialer, der blev bygget med, er det i dag stål, glas og beton, som danner grundlaget.

Arkitekterne i dag skaber ikoniske bygninger, tænk på operahuset i Sydney, Twisting Torso i Malmø eller Empire State Building i USA. Det er bygninger, som kan måle sig med de historiske som Colosseum, Taj Mahal eller Buckingham Palace. Smukke bygninger og vartegn, som er med til at definere de byer, som de står i.

At skubbe til det hele

Arkitekterne er klar på deres nye rolle som kunstnere, og de prøver at skabe nyt hele tiden. De skubber de regler, der har været for byggerier for at se, om de sammen med ingeniørerne kan skabe noget, som er helt unikt på alle områder. Det er store sko, de skal fylde, når du ser på bygninger som Versailles, men de er klar til at prøve, og hvem ved, det kan jo være, de kan, når de nu gerne vil lære af de gamle mestre.

Fremtiden vil vise, om de kan fortsætte rejsen og tage over for de gamle mestre. Men lysten til at prøve kan ingen tage fra dem.