Engang var kunst forbeholdt de mennesker, der havde penge. Kunst var noget for dem, som havde råd, og som havde penge at bruge på den slags. Det er det ikke længere. I dag er kunst hvermandseje, og der er vel ikke nogen, som ikke kunne forestille sig at have et hjem, hvor der ikke er kunst, fotografier eller andet på væggene. Det er som om, at du ville leve et andet liv uden det personlige præg, det giver.

Reproduktioner findes alle steder

Der er i dag gallerier mange steder, og med de muligheder, der er for reproduktioner i alle afskygninger, er der mange, som har en kopi af en kendt kunstner hængende eller som har haft en af reproduktion på væggen som studerende.

Der er en grund til, at man stadig i dag producerer masser af reproduktioner af Monét, Manét, Van Gogh eller nogle helt andre, for de er populære, og der er ikke mange i verdenshistorien, som kan male, tegne og portrættere, som de har gjort.

Den originale kunst fra de store mestre er oftest noget, som findes på museer over hele verden, for deres værdi er så stor, at det er de færreste mennesker, som har råd til at købe dem. Der bliver næsten hver gang slået en rekord, når malerier fra de store mestre bliver sat på auktion verden over.

Men der er også mange muligheder i dag for at få original kunst på væggene, for der er kommet mange små gallerier til, hvor mindre eller lokale kunstnere sælger deres malerier, skulpturer eller træskærerarbejde. Hvem ved, det kan jo også være, der er mulighed for noget installationskunst til huset eller haven.