Hvis der er noget, som danskere er kendt for, så er det møbelsnedkere og det håndværk, som de har præsteret gennem mange århundrede. Det har resulteret i, at deres håndværk i dag er blevet til kunstværker, og at deres design er i så høj kurs, at det bliver betragtet som værende kunstværker.

Dansk design

Det er møbelhåndværkere som Børge Mogensen og Hans Jørgensen Wegner, møbelsnedkere som også har studeret på kunsthåndværkerskolen, og som efterfølgende har kombineret de to uddannelser. Det har gjort, at de har skabt tidløse klassikere i form af både stole og sofaer, som i dag bliver solgt til en pris langt højere, end de kostede dengang, de blev skabt.

De materialer, som er brugt, er mange gange træ, og de design, som er skabt, er enkle og stilrene, meget tro mod det skandinaviske design, som vi ser i dag. Det er møbler som er i så høj kurs, at de er reproduceret for at få dem ned i en pris, som er til at betale for de fleste.

Øjnene, der ser

Hvad der er kunst, og hvad der er håndværk, afhænger selvfølgelig også af øjnene, som ser.

Det, som de to herrer blandt mange andre har været med til at skabe, er i dag en stor forretning, for der er mange som hylder designet og kunsten i de møbler og brugsgenstande, som vi alle omgiver os med.

Der er dukket mange firmaer op, og der er mange, som i dag beskæftiger sig med dette i både større og mindre målestok, og det er noget som Danmark er kendt for. Design, arkitekter og designere indenfor mange ting som møbler og smykker og alt det hverdagsnips, som pryder mange af de danske hjem.

Et godt eksempel på dette er Montanareolen, en reol som er dansk, og som kombinerer funktionalitet med skandinavisk design. Det er en reol, som i dag er et designikon, som er i så mange danske hjem, og som er så eftertragtet, at den går i arv og sjældent bliver udbudt til salg.

Det er noget, som efterhånden er blevet en skandinavisk tradition, og det er noget, som verden er ved at tage til sig: Det minimalistiske, danske og skandinaviske design, som er vejen frem for så mange designere, og som pryder mange hjem med en blanding af design og funktionalitet.