Kunst og kunstnere findes i mange afskygninger, men ind imellem kommer der perioder, hvor der er et væld af talent. For Danmarks vedkommende blev denne periode kendt som guldalderen. Fra cirka år 1800 og 50 år frem blomstrede kunsten i Danmark, og især København blev et centrum på lige fod med andre storbyer i Europa.

Kulturen blomstrede

Det var ikke kun store malere, der satte Danmark på landkortet, det var generelt det danske kulturliv, der blomstrede i hele denne periode, der i resten af Europa er kendt som romantikken. Mange af de sange, vi stadig synger, den musik, vi lytter til, den billedkunst vi nyder, og de digte og historier, vi stadig læser, er blevet til i denne periode.

Det visuelt smukke kan opleves på landets museer, hvor både faste udstillinger og særudstillinger giver rig mulighed for at opleve denne spændende perle i dansk historie. Det er også en periode, der ofte fremhæves i medierne, hvad enten det skyldes udstillinger eller sammenligningerne med denne periode.

Hvis du ikke ved, hvor du skal starte, når det kommer til dansk kulturliv, så er denne periode det helt rette sted at starte.