I dag lever vi i højere og højere grad digitaliserede liv. Der er næsten ikke den ting, som ikke kan klares fra en computer længere. Vi booker lægebesøg, bestiller mad og sågar den næste rejse online. Ligeså langsomt er den verden, hvor det håndskrevne ord var en dyd, ved at rinde ud som sand mellem fingrene på os. Ja, vi køber sågar vores børns tøj online, hvor hjemmesider som blandt andet kidsbrandstore.dk har gjort det super enkelt. Men selvom vi uden tvivl lever i den digitale tidsalder, hvor folk både forelsker sig og bliver skilt igen med et enkelt klik med musen, så er der faktisk ved at ske en opblomstring i de gamle kunstarter, som dyrker det mere ægte og håndgribelige, og frem for alt tiden til fordybelse. Netop fordybelsen er nemlig noget, som det moderne menneske faktisk higer efter som en modvægt til internettets firesporede motorvej af informationer.

En af de gamle kunstformer, som har fået en opblomstring de senere år, er kalligrafien. Det at kunne skrive kalligrafi er blevet super hipt og passer perfekt ind i en tidsånd, hvor det at tage sig tiden til at være offline faktisk signalerer overskud. Og kalligrafi er i høj grad et projekt, som kræver, at man kobler fra nettet og lader smartphonen og iPad’en blive liggende i skuffen. Det kræver nemlig en stor grad af fordybelse og nærvær at komme til at mestre denne århundredgamle kunstart. Det er ikke noget, som kan læres ordentligt ved at se tutorials på youtube, så på den måde er der heller ikke rigtigt nogen nemme genveje. Vil man lære denne kunstform, så kræver det rent ud sagt, at man er villig til at putte noget arbejde i at dygtiggøre sig.

Kalligrafi er kort fortalt kunsten at kunne skrive utroligt flot. Og med flot menes der, at man faktisk skriver så pænt, at bogstaverne på papiret bliver til små kunstværker i sig selv. De særlige sving og snirkler i kalligrafiskrift kommer fra den brede tip, som findes på de pensler eller penne, der bruges til at skrive kalligrafi med. Denne brede tip muliggør, at man kan have både helt, helt smalle og sidenhen brede steder på det samme bogstav. Kalligrafien har en lang historie, men man mener faktisk at kunne datere dens begyndelse helt tilbage til det gamle persiske rige, hvor denne måde at skrive på menes at være opfundet omkring år 600 før Kristi fødsel. Arkæologerne mener, at den særlige skrivemåde blev opfundet, fordi perserne havde brug for en måde at lave dekorative inskriptioner på deres kongers gravstene. Fra det persiske rige bredte kalligrafien sig senere til det meste af verden og er idag også i særdeles høj grad associeret med lande som Kina og Japan.