Tidligere var kunst og videnskab noget, som var koblet sammen, og de kunstnere, som ikke altid holdt sig på dydens smalle sti, kom hurtigt i uføre med kirken. Der har været mange kunstnere, som har udført mange smukke ting for kirken, men der er også mange, som er kommet i problemer, fordi de ikke har efterkommet de retningslinjer, som kirken har haft. Noget som i perioder har været meget let.

De oprindelige katolske kirker var et udstyrsstykke, når du ser på kunsten. De var alle malede med biblens lignelser, og de var alle malet af kunstnere, som virkelig kunne deres kram. Noget som faldt ud af kirkebilledet efter reformationen. I dag er der stor fokus på de mange smukke elementer, der er i de gamle kirker, og de mange kunstnere og fantastiske arkitekter. En anden form for kunst, som har skabt noget, som eksisterer så mange år efter.

Kunst verden rundt

Vatikanstaten, som er den katolske højborg, er næsten et museum i sig selv. De kunstskatte, som er i landet, er utallige, og der skulle efter sigende være mange flere i de store kældre, som skulle indeholde bøger, skrifter og andre kunstskatte, som verden aldrig har set lignende.

Nogle af de kunstnere, som har arbejdet for kirken, er Michelangelo og Leonardo da Vinci – for bare at nævne de to helt store. Der er dog mange, som kunne nævnes i samme åndedræt, og var det ikke for kirken, så ville der nok være mange kunstværker, som vi ville være foruden, men der ville også være mange kunstværker, som vi ville kunne se i dag.