Der er mange, der skaber kunst som en hobby, og så er der også nogle, der senere udvider det til at blive det, de lever af. Det vil med andre ord sige, at de skaber deres egen virksomhed, og det er heldigvis noget, der er gratis her i Danmark. Man skal selvfølgelig have en mission med sin virksomhed, og man skal også have lavet sig en vision for ikke at glemme det. Man skal også have etableret nogle værdier, der er grundlæggende for virksomheden, og som man arbejder udfra. Derudover skal man være villig til at tage én dag ad gangen og til at lave de tiltag, der skal til, for at man kan komme til tops med virksomheden. Hvem ved, måske varer det ikke mange år, før man kører rundt i en lille lækker firmabil, og så er det ellers bare at huske Solfilm til den. Så bliver det i hvert fald ganske anderledes at køre rundt i solen – og vi må formode, at den skinner ofte, når først det kører med virksomheden.

Skab glæde med kunsten

Det hele skal jo heller ikke handle om at drive forretning – langt fra, faktisk – og man skal selvfølgelig først og fremmest skabe glæde med kunsten. Det gør man derhjemme, og man kan sagtens inddrage både familie og venner, som vil kunne hjælpe med at fortælle, hvad de synes om kunsten. Kunst er både smukt og dejligt, og det kan give nogle rigtig dejlige indtryk derhjemme. Uanset hvad det er for noget kunst, vil man også kunne sælge ud af det. Man skal altid huske at sætte de helt rigtige priser, for ellers kan det altså være svært at sælge.

Vi mener personligt ikke, at kunst skal være dyrt, og vi mener samtidig også, at alle skal kunne få råd til at købe kunst. Med god og skøn kunst i hjemmet bliver de fleste mennesker lige lidt mere glade, og hvis det ikke er noget, man kan skabe selv, bør det være til at betale sig fra. Hvis man gerne vil have succes med kunst på den lange bane, skal det sælges til de rigtige priser. Dog skal man selvfølgelig heller ikke sælge alt for billigt, for hvis man har brugt mange timer på det, skal man også have betalingen for det.

Der er heldigvis rigtig mange former for kunst, så man skal ikke være bange for, at man ikke kan finde noget, som man kan finde ud af. Det er simpelthen bare at få oprettet den virksomhed og kaste sig ud i det. Man kan altid nøjes med at tage små skridt, hvis det er det, man føler for, og det behøver jo i sig selv ikke at koste penge.