Hvordan vil du indrette dit hjem? Ja, der er et hav af muligheder, og du kan både vælge en særlig stil inden for møbler og tæpper eller favorisere bestemte farver, når du vil skabe smukke rum, som du vil elske at bo i og invitere familie og venner på besøg i.

Vi vil også foreslå, at du ofrer din vægdekoration særlig opmærksomhed. Her kan du bruge smukke og unikke plakater som redskab til at skabe en speciel stemning i dit hjem. Men hvordan finder du dem, der passer sig bedst? Du kan naturligvis finde en masse forskellige plakater på webshoppen Gallerix, som netop har specialiseret sig i plakater, men vi vil også foreslå, at du tager på en lille turné til nogle af landets kunstmuseer for på den måde at blive inspireret til, hvilke motiver og kunstneriske retninger, dine plakater skal dække.

Nogle museer er dedikeret bestemte kunstneriske eller bestemte tidsaldre. I Silkeborg finder du for eksempel kunstmuseet Museum Jorn. Det er, som navnet siger, helliget den danske kunst Asger Jorn, som levede fra 1914 til 1973 og malede i en moderne, abstrakt stil. Du kan finde masser af plakater, der er dekoreret i samme retning, så får du et godt indtryk af Asger Jorns billeder og motivvalg på museet, kan du vælge at dyrke denne stil, når du leder efter flotte plakater til dit hjem.

I Faaborg finder du Faaborg Museum, som udstiller de fynske malere fra tiden i 1880-tallets slutning op til 1930’erne. Det er elskede motiver hentet fra naturen, landbruget og det danske miljø i det hele taget. Måske er det den stil, du vil dyrke med plakater i dit hjem?

På Fyn finder man også museet for kunstneren Johannes Larsen. Det ligger i Kerteminde, hvor han boede i mange år og havde sit atelier. Han er også udstillet i Faaborg, men på Johannes Larsen Museet i Kerteminde finder man et hav af hans smukke naturmalerier, tegninger og linoleumssnit ikke mindst med fugle som motiv.

Der er interessante kunstmuseer over hele landet, så du har alle muligheder for at hente inspiration til, hvilke plakater du skal vælge til dit hjem. De store byer har alle deres flotte museer, men bevæg dig også ud i de små byer i provinsen eller besøg mange af de åbne herregårde, hvor du kan finde inspiration til plakatkunst på dine vægge.