Der er nogle kunstnere, som er så store, at de selv i den moderne tid imponerer os med deres intellekt og de værker, de har skabt. En af disse kunstnere er Leonardo da Vinci, en mand som var kunstner, maler, ingeniør, alkymist, kemiker og meget andet. Der er de færreste, som i dag ikke kender navnet og anerkender ham som en fantastisk kunstner, som skabte mange ting, mange hundrede år før andre gjorde ham kunsten efter.

Mange opfindelser

Nogle af de ting, som han opfandt, var faldskærmen, kraner, flyvemaskiner, og det er bare nogle enkelte af hans opfindelser. Han tegnede dem alle og byggede mange miniaturemodeller af dem, og det er til stadighed noget, som overrasker forskere i dag, hvor tæt han har været på at ramme helt rigtigt.

Der er mange i dag, som sammenligner ham med de største forskere, som vi kender og samtidig et af de klogeste mennesker, som har levet.

Et af hans mest kendte værker er “Den Sidste Nadver”, et relief som viser den sidste nadver med Jesus og hans disciple. Det er et mesterværk, som er, og altid har været, omgærdet med meget mystik, og som blandt andet danner grundlag for en masse konspirationsteorier, senest fremsat på ny i Dan Drowns bøger.

At lave guld

Leonardo var dog ikke kun kunstner og nytænker, han legede også med alkymi, fast besluttet på a finde måden at lave andre metaller om til guld på ved hjælp af kemi. En type forskning, som på den tid ikke har holdt ham på så god for med kirken.

Der er i dag skoler, som studerer mange af hans værker. Både med pensel, som skulptør og som ingeniør er han en af verdens store tænkere og kunstnere. Han har efterladt en arv, som er større, end vi på nogen måde kan forvente af en mand fra hans tid.

Leonardo da Vinci og hans værker er ofte unikaer, og de bliver den dag i dag fortolket igen og igen. Det er takket være de konspirationsteorier, som er fremherskende i dag. Blandt andet Illuminati og Dossier Secret, som også er en del af Dan Browns bøger.

At Leonardo Da Vinci skulle have været beskytter og formand for et hemmeligt selskab, som har tråde til alskens mærkværdigt, må andre tage stilling til, men det er sikkert, at manden skal hyldes som det geni, han var, og for de store kunstværker, han har efterladt til os for eftertiden.