Plastikkirurgien havde sit indtog i Danmark allerede i 70’erne, men særligt efter 00’erne er der sket et boom i antallet af operationer. Kigger man på statistikkerne, er antallet af indgreb støt stigende, år efter år, og denne fremgang vil utvivlsomt fortsætte, som teknologien bliver ved med at udvikle sig.

Typer af plastikkirurgi

Selvom de fleste nok forbinder plastikkirurgi med reduktion eller forstørrelse af bryster, næseoperationer og andre behandlinger i ansigtet, findes der mange andre former for plastikkirurgiske indgreb. En af de mest populære kosmetiske indgreb er for eksempel en reduktion af øjenlåget, da det er en ganske almindelig gene at opleve, at øjenlågene begynder at hænge. Feltet bliver i øvrigt hele tiden større i takt med, at teknologien bliver mere og mere avanceret.

Et boom inden for brystkirurgi

Kigger vi blot på brystoperationer, er det både muligt at reducere og forstørre bryster. Særligt brystforstørrelsesoperationer er populære, og det kan vi blandt andet takke medierne for, der ofte eksponerer os for perfekte bryster og slanke kroppe. Mange kvinder drømmer om flotte, runde og faste bryster, og er du en af dem, er det vigtigt, at du undersøger dine muligheder nøje, før du tager et endeligt valg.

Typer af implantater

Først og fremmest er det vigtigt, at du vælger en dygtig og kompetent kirurg med god erfaring og et godt ry. Udover dette bør du også undersøge de forskellige muligheder, når det kommer til typen af implantat. I dag findes der mange forskellige slags implantater, herunder dråbeformede, runde og ergonomiske implantater, og du kan også vælge at få lavet hybrid bryster. Kort forklaret er hybrid bryster en ny form for indgreb, hvor der bruges mindre implantater kombineret med fedt fra kroppens egne depoter, som giver mulighed for at skabe et mere tilpasset og præcist resultat. Du vil desuden reducere mængden af fedt på et selvvalgt område, hvorved du kan slå to fluer med ét smæk, hvis du for eksempel er ked af mængden af fedt på din mave eller dine lår.

Din krop, dit valg

Kosmetiske operationer kan udføres yderst diskret og resultere i et meget naturligt look, men du kan helt selv vælge, i samråd med din kirurg, hvordan du ønsker, at resultatet skal ende ud. Denne måde at modificere kroppen på er i sandhed en kunst, hvor du er med til at designe, og kirurgen udfører værket. Hvis du overvejer at få foretaget en kosmetisk operation, skal du klarlægge for dig selv, hvorfor du ønsker at gøre det. Bunder årsagen udelukkende i dig selv og din egen livskvalitet, skaber du det bedste grundlag for at opnå det ønskelige resultat og blive oprigtigt glad. Du bør altså ikke gøre det for at tilfredsstille andre end dig selv.